020-355 31 11 vastgoed@lebo.nu

Ambitieuze aanpak zuidzijde Osdorpplein

​Amsterdam, 3 april 2017

LEBO Vastgoed BV en LATEI projectontwikkeling BV ondertekenden op 29 maart 2017 de samenwerkingsovereenkomst voor de herontwikkeling van Blok C aan de zuidzijde van het Osdorpplein in Amsterdam Nieuw-West. Deze ontwikkeling maakt deel uit van de transformatie van het Osdorpplein tot het hoofdwinkelcentrum van Nieuw-West en vormt daarin, tesamen met de uitbreiding van Blok B,door eigenaar LEBO de verbindende schakel tussen het zuidelijke Osdorpplein en Tussen Meer.

Het ambitieuze plan voor Blok C neemt de plaats in van de 63 bestaande woningen en de commerciële plint van LEBO. Het nieuwe programma voorziet in ca. 170 appartementen in diverse categorieën, ca. 6.000 m2 commerciële ruimten en ca. 250 parkeerplaatsen. LATEI draagt zorg voor de ontwikkeling van het project en LEBO zal 119 appartementen in eigen portefeuille nemen. De architect is Jan Poolen van ZEEP architects and urban designers. LEBO heeft zich laten adviseren door Inveniam BV en Abeco Vastgoedadvies. In het derde kwartaal van 2017 start de sloop van het huidige bouwblok zodat in het derde kwartaal van 2018 kan worden gestart met de nieuwbouw.

LEBO heeft, volgens directeur Henk van Teeffelen, in de transformatie van het Osdorpplein tot het hoofdwinkelcentrum van Nieuw-West een belangrijke voortrekkersrol. ‘Niet alleen vanwege de centrale positie die onze bouwblokken innemen in het nieuwe stadshart, maar ook vanwege onze binding met Nieuw West. LEBO is als betrókken vastgoedbedrijf in Amsterdam Nieuw-West al meer dan 50 jaar actief. We kennen de wijk en realiseren ons daarom eens temeer hoe belangrijk het is om de stad te blijven vernieuwen en ook voor nieuwe doelgroepen aantrekkelijk te maken. Jonge professionals, bedrijven die nu al volop bezig zijn Nieuw-West te ontdekken. Zodat ook zij de nodige kwaliteit en attractiveit vinden om hier te gaan wonen, winkelen en verblijven. Reden waarom we blijven investeren in Nieuw-West.

Antoni Poot en Ard de Jong van LATEI: “LATEI investeert sinds jaar en dag in duurzame samenwerkingen. LEBO is een partij die daar uitstekend in past. De uitstraling van Blok C gaat zorgen voor een enorme spin-off in Nieuw West. Een opgave en uitdaging die ons prima past”.

Interesse?

Er is nog geen verhuur- en verkoopinformatie beschikbaar. Maar als u geïntreresseerd bent kunt zich als u zich hieraanmelden, dan houden we u graag op de hoogte.